Κρίσεις πανικού



Τι κρύβουν οι κρίσεις πανικού;


Όταν το σώμα προλαβαίνει αυτά που θέλει να πει το στόμα!!!


    Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται για συμπτώματα όπως ζαλάδα, μούδιασμα των άκρων, λιποθυμία, ταχυπαλμία, εφίδρωση, δυσκολία στην αναπνοή. Κι αυτά μπορεί να συνδέονται με σκέψεις θανάτου, αρρώστιας και αίσθηση ότι χάνουν τον εαυτό τους. Έχουν την αίσθηση ότι θα "τρελαθούν", ότι "θα πάθουν έμφραγμα". 
     Καμία, όμως, τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει αφού μόνο ο φόβος ελοχεύει όχι σωματική νόσος.  Εφόσον έχουν αποκλειστεί παθολογικοί παράγοντες των συμπτωμάτων, το επόμενο βήμα και συνήθως καθοδηγούμενος κάποιος από τον γιατρό του, είναι να αντιμετωπίσει τις συναισθηματικές δυσκολίες του. Και τότε είναι που απευθύνεται στον ψυχολόγο!

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα συμτώματα;;;
  
ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!
  • Συναισθήματα που έχουν κουκουλωθεί
  • Ανάγκες και επιθυμίες που δεν ταυτίζονται και αγχώνουν
  • Αλλαγές στη ζωή επιφανειακές και χωρίς ανάληψη προσωπικής ευθύνης
  • Σχέσεις αλληλεπίδρασης με τον σύντροφο, την οικογένεια και τους σημαντικούς άλλους που μπαίνουν στην άκρη και δίνουν χώρο στην υπομονή και την ανοχή
Το άγχος σωματοποιείται και το σώμα "υποφέρει" γιατί δύο επιθυμίες μας συγκρούονται, από τις οποίες η μία συνήθως κουκουλώνεται.

Η κρίση πανικού μπορεί να συμβεί στον καθένα όταν δεν έχει επεξεργαστεί κάποια σημαντικά θέματα που τον απασχολούν. 

Το σώμα λέει αυτά που δεν μπορεί να πει το στόμα! Το σώμα παρακινεί να φροντιστούν εκείνες οι πλευρές που παραμελούνται.

Παρά τα δύσκολα συναισθήματα που συνοδεύουν την κρίση πανικού (αγωνία, φόβος, άγχος) είναι σημάδι μιας υγιούς ψυχικής λειτουργίας γιατί την ίδια στιγμή ξεδιπλώνονται και οι επιθυμίες του καθενός. Υπάρχει λόγος που εμφανίζονται τα συμπτώματα...... το σημαντικό είναι να τα κάνουμε κάτι!! Τι άλλο; Επεξεργασία και αλλαγή!!!