ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ


ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ  "Εγώ και τα συναισθήματά μου"




Οι ομάδες αφορούν παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Πραγματοποιούνται σε πέντε συναντήσεις, μία συνάντηση ανά δεκαπέντε μέρες. 

Γιατί να συμμετέχει ένα παιδί στις ομάδες αυτές;

Οι ομάδες αυτές βοηθούν το παιδί μέσα από παραμύθια, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων, τεχνικές και δεξιότητες  επίλυσης προβλημάτων, να κατανοήσουν πώς νιώθουν, γιατί νιώθουν και τι μπορούν να κάνουν. Κατανοούν τη συμπεριφορά τους, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.

Γιατί αυτό να γίνεται σε πλαίσιο μιας ομάδας παιδιών;

Γιατί μέσα σε μια ομάδα και ειδικά ομάδα συνομηλίκων ένα παιδί μαθαίνει τα όρια της συμπεριφοράς του. Μαθαίνει πως το αντιλαμβάνονται οι γύρω του και πώς νιώθουν οι άλλοι με τον τρόπο που εκφράζεται και συμπεριφέρεται. 

Βοηθάει η συμμετοχή του παιδιού και τους γονείς;

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων της ομάδας πραγματοποιείται μια ενημερωτική συνάντηση για την εικόνα του παιδιού στα πλαίσια της ομάδας. Τι το δυσκόλεψε, τι ικανότητές του αξιοποίησε. Παράλληλα οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν τι δυσκολεύει τους ίδιους ως προς το συναισθηματικό κομμάτι του παιδιού.

Μπορεί ένα παιδί στην ηλικία των 3 χρονών να συμμετέχει στις ομάδες αυτές;

Οι ομάδες προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Στο γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας οι ομάδες που γίνονται είναι για ηλικίες 3-5 χρονών και 6-8 χρονών. Πριν την εισαγωγή ενός παιδιού στις ομάδες πραγματοποιείται μια αξιολόγηση του παιδιού από την ψυχολόγο Νικολάου Βίκυ και στη συνέχεια τοποθετείται στην ανάλογη ομάδα. Οι ομάδες δεν ξεπερνούν τα 5 παιδιά ανά ομάδα.

Ποιες μέρες και ώρες γίνονται οι ομάδες αυτές;

Η μέρα των συναντήσεων είναι Δευτέρα 17:00 - 18:30 και 18:30 - 20:00.

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις ομάδες;

Για οποιαδήποτε πληροφορία και δήλωση συμμετοχής καλείτε στο τηλέφωνο 6945957345, υπεύθυνη ομάδων Νικολάου Βίκυ, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια.