ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ
Όταν το σώμα μου μιλάει...............



Η άγνοια σχετικά με τις κρίσεις πανικού και τι τις δημιουργεί προκαλεί φόβο και ανησυχία σε όποιον τις βιώνει. Για το λόγο αυτό πολλοί που έχουν έρθει στο παρελθόν σε αντίστοιχη δύσκολη θέση κυκλοφορούν με κάποιο φάρμακο στην τσάντα τους για να νιώθουν ασφάλεια. 

Κρίση πανικού συμβαίνει για να ακουστεί το "καμπανάκι", να μας ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αντίστοιχα με άλλα ψυχοσωματικά συμπτώματα μας ειδοποιεί ότι κάτι έχει "ξεβολευτεί" εσωτερικά. Και μάλιστα αυτό το κάτι δεν το έχουμε ακούσει, το έχουμε αγνοήσει, έχουμε αγνοήσει τον ίδιο μας τον εαυτό!

Δεν έχουμε ακούσει τις λαχτάρες και τις επιθυμίες μας!

Μια κρίση πανικού είναι ψυχοσωματικό επεισόδιο , πολύ επίπονο συχνά, που τελιώνει χωρίς να αφήνει κάτι πίσω του παρά μόνο φόβο, ντροπή και ενοχή. 

Εφόσον κάποιος αποκλείσει τυχόν οργανική αιτία διερευνά στη συνέχεια τα ψυχολογικά αίτια που θέτουν σε λειτουργία το εσωτερικό μας "καμπανάκι". Η φαρμακευτική αγωγή συμβάλλει στην ανακούφιση από την ένταση του συμπτώματος αλλά δεν εξαλείφει την πραγματική αιτία που το ενεργοποιεί. 

Εσωτερικά κάποιος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην έντονη επιθυμία για τη ζωή και στην έντονη υπευθυνότητα για την ίδια τη ζωή. Υπάρχει η αγωνία αν και κατά πόσο ακολουθεί καλά τα όνειρά του και τις επιλογές του. Αυτή η εσωτερική "πάλη" , όταν το ένα από τα δύο μέρη δεν ικανοποιείται δημιουργεί την κρίση πανικού. Γιατί προσπαθεί το άτομο που τις βιωνεί είτε να μην ακούσει αυτά που επιθυμεί είτε να μειώνει τις λαχτάρες του. Η αδυναμία  ισορροπημένης λύσης εγκλωβίζει και δυσλειτουργεί τον καθένα. 

'Ερχεται, λοιπόν, το σώμα να μας δείξει ότι κάτι αφήνουμε ανικανοποίητο, ότι χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας, τους στόχους, τις σχέσεις μας, όλη μας τη ζωή!